Vediafi Oy är ett finskt företag vars lösningar, som de själv utvecklar, gör logistiken effektivare och mer miljövänlig. Lösningarna kombinerar omfattande kompetens inom mobil-, plats-, IoT- och databaserade tjänster. Lösningarna säljs under varumärkena Vedia CaaS (mervärdestjänster för leverantörer av logistiktjänster, kommuner och befraktare) och Vedia Claus (hemleverans för butik och nätbutik).

Vediafi Oy: s historia började 2013, då de första tjänsterna utvecklades för gränsöverskridande persontrafik. Under de första åren fokuserade vi främst på tjänster som förbättrar smidigheten och miljövänligheten för persontransport, såsom delad transport. År 2016 genomfördes de första statslogistikrelaterade piloterna, och ganska snart därefter skiftades fokus helt till utvecklingen av logistiktjänster. År 2017 började vi seriöst att utveckla CaaS (Corridor as a Service) -konceptet. Sedan dess har konceptet utvecklats till ovannämnda Vedia CaaS- och Vedia Claus-lösningar med stöd av Business Finland, CaaS Nordiska ekosystem och Europeiska kommissionen.

Idag är vi ett smidigt och snabbt växande företag med cirka 20 experter som arbetar tillsammans med resten av CaaS-partnerns ekosystem i norra Europa och Tyskland. I framtiden kommer vi att fokusera på att utöka vår verksamhet internationellt och att utveckla nya tjänster för att möta kundernas behov.

Kundservice

support@vedia.fi

Ledning

CEO

Matti Lankinen

+358 50 557 1152
matti.lankinen@vedia.fi

Director, Projects

Lasse Nykänen

+358 50 303 1268
lasse.nykanen@vedia.fi

Försäljning

Vedia claus

Aleksanteri Gyllenbögel

+358 40 500 2070
alex.gyllenbogel@vedia.fi

vedia caas, iot solutions

Juha Karppinen

+358 41 729 5182
juha.karppinen@vedia.fi

Kontakta oss