LuxTurrim5G Neutral Host pilotti – Kuljetusketjun simulointi

LuxTurrim5G-ekosysteemin Business Finland hankkeet päättyvät vuoden vaihteessa (ainakin tältä erää) ja 16.12.2021 järjestettiin hankkeen päätösseminaari. Vedialle LuxTurrim-hankkeet tarjosivat hyvän yhteistyö- ja innovaatioalustan, joiden avulla Vedia pääsi yhdessä muun muassa VTT:n, Nokian, Telesten ja Vaisalan kanssa luomaan uusia palveluita sekä eritoten palvelukokonaisuuksia älykaupunkien ympäristöön. 

Hankkeessa Vedia testasi ja kehitti omaa CVW-palveluaan ja siihen liittyviä lisäominaisuuksia. Keskiössä oli erityisesti se, miten älykäs infrastruktuuri, jota LuxTurrim pylväät mahdollistivat, voi tukea liikenteen ja kuljetusten päästöjen hallintaa ja monitorointia. Lisäksi Vedia kehitti uusia ratkaisuja älykkään kaupunkilogistiikan toimialalle. Hankkeen myötä Vedian omat palvelut kehittyivät, mutta samalla Vedia loi myös uusia spin off -lähtöjä Green Deal ja site management alueille, joista ensimmäiset kaupalliset avaukset ovat juuri realisoitumassa. 

Kaiken kaikkiaan koko Vedian kehitystiimi haluaa antaa isot kiitokset LuxTurrim5G yhteisölle ja siinä mukana olleille. Yhdessä olemme onnistuneet luomaan jotain uutta kaupunkien digitaalisiin palveluihin ja datatalouteen, jotka varmasti tulevat tulevaisuudessa olemaan osa älykkäitä kaupunkeja.

Lehdistötiedote: LuxTurrim5G-ratkaisut valmiita maailmanlaajuisille
älykaupunkimarkkinoille


Kirjoittaja:
Lasse Nykänen
Projektijohtaja
lasse.nykanen(a)vedia.fi

You might also like