EU-maiden pääministerit ovat sopineet 11.12.2020 uusista ja kunnianhimoisemmista päästövähennystavoitteista, jotka on tarkoitus saavuttaa vuonna 2030. Julkilausuttu tavoite on vähentää kasvihuonepäästöjä vähintään 55% vuoden 1990 tasosta. EU:n presidentin Ursula von der Leyenin mukaan sopimus luo selkeän etenemisen “ilmastoneutraalisuuteen” vuoteen 2050 mennessä. Hänen mukaansa tämä polku antaa selkeän varmuuden paitsi kansalaisille, myös yrityksille ja sijoittajille (lue lisää: Daily News 11 / 12 / 2020 (europa.eu)). 

Liikenne ja logistiikka on yksi suurimmista kasvihuonepäästöjen tuottajista. Tämä lisää alan kokemaa painetta vähentää päästöjä vähintään tavoitevauhdissa. Onpa sitten kysymys kuljetuspalveluiden hankinnasta tai oman kaluston käyttämisestä, seuraavaa kolmen kohdan listaa seuraamalla yritykset ja julkisen sektorin toimijat voivat olla mukana kuljettamisen päästövähennystalkoissa:

1. Tunne kalustosi tai kohteesi päästöt
2. Tee oikeita hankintapäätöksiä
3. Seuraa kehitystä

Vedia Clean Vehicle Wizard (CVW) ja Carbonose mahdollistavat liikenteeseen liittyvien päästöjen hallinnan

Clean Vehicle Wizard (CVW) mahdollistaa kestävän kehityksen tavoitteiden huomioimisen kuljetuspalveluita hankittaessa tai oman kuljetustoiminnan hiilijalanjälkeä raportoitaessa. CVW on verkkopohjainen työkalu, jonka avulla todelliset CO2-päästöt saadaan huomioitua osana hankintaprosessia. Työkalun avulla on myös helppo seurata oman kaluston päästöjä ja varmistaa vaatimusten mukaisuus.

Carbonose ”CO2 -sää”

Siinä missä CVW-työkalu hyödyntää ajoneuvotieto dataa, niin
Carbonosea käyttämällä saat luotettavan kuvan päästöistä tietyllä alueella tai rakennat anturiverkoston ”CO2-säälle” sekä seurantaan.
Sopivia kohteita voivat olla esimerkiksi kaupunkialueet, tehtaat, logistiikkakeskukset tai muut logistiikan solmukohdat.
Carbonose voidaan yhdistää RMU tai CVW kokonaisratkaisuun.

You might also like