Kuten jotkut tietävätkin, nämä ovat maailman merkittävimmän logistiikakeskuksen koordinaatit. Se ei kuitenkaan sijaitse Singaporessa, Yhdysvalloissa tai Saksassa vaan Suomen ja Venäjän välisellä rajalla. Sijainti vie Savukosken kuntaan, paikkaan joka paremmin tunnetaan Korvatunturina. Nimi korvatunturi juontaa juurensa paikalla sijaitsevan tunturin profiiliin. 

Korvatunturi
Kuva: korvatunturi – Wikipedia

Analyysin perusteella paikka ja ympäristö ovat täydellisiä logistiikkakeskukselle:

  • Aluetta ympäröi järvet, joiden jäätynyt pinta tarjoaa luontaisen lentoonlähtö- ja laskeutumisalustan poroille ja reelle. 
  • Alue sijaitsee useiden merkittävien poropolkujen risteyskohdassa, mahdollistaen tehokkaat jakelukuljetukset
  • ympäröivä mäntymetsä ja luonto tarjoavat co2-neutraalia polttoainetta kalustolle
  • toimitusketjun turvallisuuden takaa Suomen valtio. Koska Korvatunturi sijaitsee raja-alueella, kaikilta vierailijoilta edellytetään Rajavartiolaitoksen kirjallinen lupa.

Toiminnan arkaluontoisuuden vuoksi emme tiedä paljoakaan alueen muusta infrastruktuurista. Vuonna 2021 Vedia on kuitenkin päässyt työskentelemään monien projektien kanssa, joista voi saada osviittaa myös Korvatunturin logistiikkakeskuksen tulevasta kehityksestä:

Vedia-tiimi jatkaa työtä paremman ja puhtaamman logistiikan puolesta ensi vuonnakin. Samalla toivotamme kaikille hyviä joulun pyhiä.

You might also like