YHDESSÄ ENEMMÄN

Android:lla ja iOS:lla toimiva mobiilisovellus auttaa löytämään sekä luomaan ryhmiä jotka matkustavat taksilla edullisemmin. Sovellus osaa yhdistellä älykkäästi erilaisia reittejä optimoiden jokaisen matkustajan osaksi sopivaa kimppaa tarjoten näin nopeamman ja edullisemman matkan. Sovelluksen kautta matkan maksaminen on helppoa ja turvallista niin debit- kuin credit -maksukorteilla.

HELPPOUTTA MATKUSTAMISEEN

Vedia Taxi -sovelluksen ansiosta taksimatkustamisesta tulee edullisempaa sekä ympäristöystävällisempää. Helppoutta matkustamiseen tuo taksimaksun jakaminen joka on turvallista ja nopeaa mobiilisovelluksen kautta. Kimppaan osallistunut käyttäjä voi näin keskittyä matkantekoon ja halutessaan luoda uusia sosiaalisia kontakteja kimppojen myötä. Kaveriporukat matkaavat helpommin yhdessä, työryhmät hoitavat kerralla taksitilaukset ja yksittäiset käyttäjät säästävät rahaa tilanteissa jossa julkinen liikenne ei syystä tai toisesta ole vaihtoehto.

JOUSTAVAA MAKSAMISTA

Mobiilisovellus yhdistää samaan suuntaan matkustavat ryhmät kimpoiksi jolloin kunkin matkustavan osuus maksusta pienenee. Sovellus jakaa tasan kunkin matkustajan osuuden matkasta sen perusteella kuinka paljon matkaa on tehty osana kimppaa. Voit myös tarvittaessa luoda oman kimpan kaveriporukan kesken ja hoitaa siten vaivattomasti maksun jakamisen matkaseurueen kesken.

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET

Miten Vedia Taxi toimii?

Vedia Taxi perustuu mobiilisovellukseen jonka avulla samaan suuntaan matkustavien on mahdollista löytää toisensa ja jakaa matkan kuluja. Syöttämällä sovellukseen lähtö- ja määräpaikkasi, etsii sovellus muita samaan suuntaan meneviä ihmisiä ja saattaa nämä yhteen. Voit myös luoda itse kimppamatkan, jolloin muut sovelluksen käyttäjät voivat liittyä kimppaan. Matkustaja, jonka määränpää on reitin viimeisenä maksaa koko matkan taksille ja sovellus laskee muiden maksuosuudet, jotka siirtyvät automaattisesti matkan maksaneen tilille.

Mistä tiedän mihin muut kimppalaiset ovat menossa?

Sovellus näyttää kaikkien matkustajien määränpäiden osoitteet, jotka on helppo kertoa kuskille. Sovelluksessa on myös karttanäkymä koko reitistä pysähdyksineen.

Miksi minun kannattaa käyttää Vedia Taxia

Vedia Taxi pienentää merkittävästi taksin käyttämisen kustannuksia yhdistelemällä älykkäästi eri ihmisten reittejä. Matkustajamäärästä ja reitistä riippuen taksimatkan hinta saattaa pienentyä jopa 40-65%. Samalla kimppalaisilla on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja matkustaa vaivattomammin kotiovelle asti. Vedia Taxi on myös ekologisempi vaihtoehto kuin taksin käyttäminen yksin.

En löydä palvelusta kimppoja?

Mikäli sopivia kimppoja ei ole saatavilla kannattaa itse luoda kimppa johon muut voivat liittyä. Voit myös asettaa vahdin joka ilmoittaa sinulle automaattisesti kun sopiva kimppa tulee palveluun.

Miten löydän kimppoja?

Voit etsiä kimppoja jotka lähtevät aikaisintaan viidentoista minuutin kuluttua. Järjestelmä etsii niitä matkustajia joilla on riittävän sama matka että taksi kannattaa jakaa. Voit myös asettaa vahdin joka ilmoittaa sinulle automaattisesti kun sopiva kimppa tulee palveluun.

Miten tietoturva-asiat on hoidettu?

Käyttäjien henkilökohtaisia tietoja ei jaeta muille käyttäjille vaan Vediafi käyttää näitä vain palvelun tuottamisen tarkoituksiin taustajärjestelmässä. Maksut hoitaa Finanssivalvonnan hyväksymät toimijat eikä esimerkiksi luottokorttitiedot jää palveluntuottajan järjestelmään.

Mikä on palvelumaksu?

Palveluntuottaja ottaa kimpan järjestelystä sekä maksujen välityksestä palvelumaksun, joka ilmoitetaan sovelluksessa osana matkan kokonaishintaa.

Kuinka maksuosuuteni määräytyy?

Sovellus jakaa aloitusmaksun tasaosuuksin osallistujille sekä laskee reitin perusteella km-taksaosuuden koko matkasta taksin hinnaston mukaan. Kilometritaksa perustuu nopeimpaan reittiin mutta esimerkiksi ruuhkat saattavat lisätä kokonaishintaa marginaalisesti. Näin ollen viimeisen maksajan hinta saattaa poiketa sovelluksen ilmoittamasta arviosta. Kuitenkin Vedia Taxi on aina halvempi kuin yksin taksin ottaminen.

Miksi viimeinen maksaa koko taksin?

Suomessa takseihin ei ole tällä hetkellä saatavilla rajapintaa joka mahdollistaisi osuuksien maksamisen suoraan taksille. Näin ollen viimeinen matkustaja suorittaa matkan päätyttyä maksun haluamallaan maksutavalla (kortti, käteinen) ja palveluntarjoaja hyvittää muiden matkaan osallistuneiden osuudet maksajalle. Palveluntarjoaja takaa maksujen suorittamisen.

Onko Vedia Taxi -sovellus laillinen?

Vedia Taxi on täysin laillinen palvelu jolla matkustajat voivat luoda itse ryhmiä ja näin säästää taksimatkassa. Palveluntarjoaja ei harjoita kuljetuspalvelua, kuljetusvälitystä tai muuta luvanvaraista toimintaa.

Mistä tiedän että saan rahat kimppaan osallistujilta ja koska ne näkyvät tililläni?

Palveluntarjoaja veloittaa kimppaan osallistujia luottokortilta ja siirtää rahat viimeisen matkustajan tilille. Viime kädessä siis palveluntarjoaja takaa rahansiirtojen tekemisen.

Millä viimeisenä pois jäänyt voi maksaa matkan taksille?

Taksissa käyviä maksutapoja ovat yleisimmät luottokortit ja käteinen.

Onko Vedia Taxilla turvallista matkustaa?

Vedia Taxi on yhtä turvallinen kuin mikä tahansa taksimatka. Koska kustannukset jaetaan käyttäjien kesken luottokorteilta ja tilisiirtoina ei käteistä rahaa vaihdu matkustajien kesken. Lisäksi käyttäjät voivat arvioida toisensa ja etsiä kimppalaisia joilla on tietty vähimmäisarviointi.

Kenelle voin valittaa huonosta asiakaskokemuksesta?

Kimpan kokoamiseen ja kustannusten jakoon matkustajien välillä liittyvät palautteet ja kysymykset voi toimittaa suoraan palveluntuottajalle. Kuljetuspalvelua koskevat palautteet kuuluvat kuljetuspalvelun tarjoajan vastuulle.

Miksi sovellus vaatii sekä pankki- että luottokorttitiedot?

Rahan siirrot yksityishenkilöiden luottokorttien välillä ovat kiellettyjä. Tämän vuoksi palveluntarjoaja hyvittää viimeiselle matkustajalle muiden osuudet pankkitilille. Veloitukset tehdään luottokorteilta katevarauksen takaamiseksi.

Miten löydän muut Vedia Taxi matkustajat?

Sovellus etsii muita sopivia matkustajia puolestasi. Kun nämä ovat löytyneet näyttää käyttöliittymä heidän nimensä, kuvansa ja puhelinnumeronsa muille kimppalaisille, jolloin yhteydenotto on helppoa jos sovitussa kokoontumispaikassa et löydä muita matkustajia.

Mihin maksuosuus perustuu ja onko se oikea?

Sovellus jakaa aloitusmaksun tasaosuuksin osallistujille sekä laskee reitin perusteella km-taksaosuuden koko matkasta taksin hinnaston mukaan. Kilometritaksa perustuu nopeimpaan reittiin mutta esimerkiksi ruuhkat saattavat lisätä kokonaishintaa marginaalisesti. Näin ollen viimeisen maksajan hinta saattaa poiketa sovelluksen ilmoittamasta arviosta. Kuitenkin Vedia Taxi on aina halvempi kuin yksin taksin ottaminen.

Miten kimpat luodaan?

Kimpan luomiseksi tarvitset tiedot matkasta (aika, mistä, mihin) ja sen jälkeen sovellus yhdistelee sopivia reittejä automaattisesti.

Saanko matkastani kuitin?

Viimeinen matkustaja saa taksilta kuitin koko taksimatkasta. Muut matkustajat saavat palveluntarjoajalta halutessaan tositteen jossa näkyvät matkan ja maksuosuuden tiedot.

Maksoin taksin, milloin saan muiden osuudet?

Palveluntarjoaja hyvittää kimppalaisten maksuosuudet viimeiselle matkustajalle pankkitilille viikoittain. Pankista riippuen rahan siirrossa saattaa mennä joitakin arkipäiviä.

Miksi minun kannattaisi käyttää Vedia Taxi palvelua?

Vedia Taxin avulla taksin käyttö on huomattavasti edullisempaa ja jakaminen turvallista. Palveluntarjoaja hoitaa helposti ja turvallisesti eri matkojen yhdistelyn, reitityksen, kustannusten jaon ja rahan siirrot kimppalaisten välillä. Vedia Taxi täydentää liikkumispalveluita kun esimerkiksi joukkoliikennettä ole saatavilla.

Mitä palveluun rekisteröityminen vaatii?

Palveluun rekisteröidytään Facebook-tunnuksilla minkä lisäksi maksunvälitystä varten tulee olla luottokortti sekä suomalainen pankkitili.

Onko Vedia Taxi halvempi tapa matkustaa?

Eri asioista, kuten reitistä ja jakajien lukumäärästä, riippuen Vedia Taxi laskee matkan hintaa keskimäärin 40-65%. Vedia Taxi sovelluksen älykäs toimintalogiikka ehdottaa vain sellaisia kimppoja jotka ovat yksin taksin ottamista halvempia.